Pressupostos socials

pressupostos socials 2016

Ahir, dissabte 19 de novembre, hi va haver manifestació a Barcelona per uns pressupostos socials #EsPotFerAra, el manifest subscriu “la necessitat d’un pressupost que suposi un veritable canvi de rumb, que trenqui amb el passat i que doni per tancades les polítiques d’austeritat. Un pressupost adequat per abordar l’emergència social, consolidar l’economia i crear ocupació de qualitat”.

El 24 de maig, el Govern de la Generalitat va aprovar el Projecte de llei dels pressupostos 2016 “socialment els més ambiciosos de la història”, tal i com reivindicava Oriol Junqueras, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda.

Malauradament aquests pressupostos no van arribar ni a debatre’s al Parlament per la falta de suports. Com CSQEP que fa que sí amb el cap però vota en contra dels pressupostos 2016 (detall vídeo Ple del Parlament 27/07/2016 polítiques socials en la qüestió de confiança), no es pot anar a missa i repicar campanes.

Veurem quin serà l’esdevenir dels pressupostos 2017, uns pressupostos que han de continuar apostant pels temes socials.

 

 

Anuncis

2 pensaments sobre “Pressupostos socials

 1. 1. Que Junqueras digui que són els pressupostos socialment més ambiciosos de la història no els converteix en els pressupostos més ambiciosos de la història socialment.

  2. CSQEP va votar contra per què no contemplaven cap dels seus possicionaments (ni increment de l’IRPF a rendes altes, ni recuperació de l’Impost de Successions, ni partida per Renda Garantida de Ciutadania, etc.). Sense augmentar ingressos no es poden fer polítiques socials massa ambicioses.

  3. El Govern de JxS va limitar la negociació a la CUP com a soci preferent de la legislatura. Donar les culpes de què no sortisin endavant a CSQEP quan ni se li contemplen propostes ni se li ofereix negociació és tendenciós.

  • No jugaré amb l’ordre de les paraules “pressupostos, socials, ambiciosos, historia”, només recordar que la despesa social concentrava el 73,6% del pressupost total.

   Si CSQEP no va obtenir cap de les seves reivindicacions, això no vol dir que, en conjunt, no fossin uns bons pressupostos socials; tenint en compte que uns pressupostos autonòmics, amb regulació estatal, no deixen gaire marge per maniobrar.

   La no tramitació dels pressupostos 2016, va ser culpa de totes les forçes polítiques, de totes. Dit això, el que no entenc és que es faci que sí amb el cap, perquè hi ha punts de trobada en temes socials (tal i com es desprèn de la gesticulació afirmativa d’en Rabell al vídeo), i es voti en contra dels pressupostos.

   Dissabte es va fer, a Barcelona, una manifestació per uns pressupostos socials, d’altra banda el Govern de la Generalitat continua apostant en polítiques socials en els pressupostos 2017… desitjo no tenir un “deja vu”.

   Ahir, vaig estar llegint un article d’en Germà Capdevila “Pressupostos i independència” (l’enllaç és http://www.naciodigital.cat/opinio/14215/pressupostos/independencia)
   l’article ens obre la porta a la novel.la “Catch-22”, comparant aquesta trama novel.lística amb els pressupostos catalans “necessitem els millors pressupostos per arribar a la independència, o necessitem la independència per poder tenir els millors pressupostos?”.

   Tal i com jo ho veig, necessitem, ara, els millors pressupostos possibles, perquè demà, els millors pressupostos siguin els de Catalunya, estat independent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s